logo FORD
4.4 (Based on 158 reviews) View available reviews
Politica de Confidenţialitate

Politica de Confidenţialitate

Notificarea privind colectarea justa a datelor clientilor

 

La achizitionarea unui produs sau primirea unui serviciu de la Ford Romania SA („Ford“, „noi“, „nostru“ sau „noastre“), anumite informatii despre dumneavoastra si vehiculul dumneavoastra („informatii personale“) vor fi colectate.

Prezenta notificare explica modul in care vor fi utilizate si cui vor fi divulgate informatiile personale.

In plus la prezenta notificare, unele din produsele si serviciile Ford (inclusiv unele din aplicatiile Ford) dispun de propriile politici de confidentialitate care descriu mai detaliat modul in care informatiile dumneavoastra cu caracter personal sunt utilizate intr-un anumit context. De asemenea, puteti afla mai multe despre ce informatii sunt colectate si utilizate de vehiculul dumneavoastra, consultând manualul proprietarului sau aplicatia care il insoteste (unde este cazul).

Ford poate divulga informatiile personale catre institutii financiare bancare sau nebancare in scopul obtinerii de informatii cu privire la solutia optima de finantare pentru produsele pe care doriti sa le achizitionati, precum si in vederea observarii randamentului economic al produselor financiare oferite de terte parti si care insotesc produsele Ford in vederea optimizarii acestor servicii fara ca aceste operatiuni sa rezulte in operatiuni automate fata de persoane fizice. Informatiile dumneavoastra personale pot fi divulgate si catre Ford Motor Company sau alte companii din cadrul Ford Motor Company Group de la nivel mondial. Când divulgam informatiile dumneavoastra personale, ne vom asigura ca acestea sunt utilizate in scopuri compatibile cu cele descrise in prezenta notificare.

 

Cui vor fi divulgate informatiile dumneavoastra personale

 

Informatiile dumneavoastra personale pot fi divulgate:

- companiilor sau altor organizatii pe care noi le-am contractat sa furnizeze servicii in numele nostru, cum ar fi companii de gazduire website-uri, furnizori de servicii de transmitere e-mailuri, furnizori de analize, servicii de gazduire evenimente si furnizori ai tehnologiei informationale;

- companiilor sau altor organizatii la care ne-ati solicitat sau ati convenit ca noi sa le furnizam datele dumneavoastra cu caracter personal;

- dealerii sau partenerii nostri, in cazul in care acest lucru este necesar pentru a va furniza un serviciu sau un produs;

- consultantii profesionisti;

- oricarei agentii/institutii – persoane juridice de drept public de aplicare a legii, instanta, organism de reglementare, autoritate de stat sau terta parte, in cazul in care noi consideram sau suntem obligati in temeiul legislatiei aplicabile pentru respectarea unei obligatii legale sau de reglementare sau pentru un alt mod de a proteja drepturile dumneavoastra, drepturile oricarei terte parti sau siguranta oricarei persoane sau in vederea detectarii, prevenirii sau rezolvarii in alt mod a problemelor de frauda, securitate sau siguranta, etc.

- oricarei terte parti care achizitioneaza sau careia noi ii transferam integral sau in mare activele si activitatea noastra. Daca are loc o astfel de vânzare sau un astfel de transfer, noi vom depune toate eforturile rezonabile in incercarea de a ne asigura ca entitatea careia ii sunt transferate informatiile dumneavoastra personale le utilizeaza intr-un mod concordant cu prezenta notificare.

 

De asemenea, Ford poate divulga informatiile personale catre Ford Motor Company sau alte companii din cadrul Ford Motor Company Group de la nivel mondial. Când divulgam informatiile dumneavoastra personale, ne vom asigura ca acestea sunt utilizate in scopuri compatibile cu cele descrise in prezenta notificare. Lista cu companiile din cadrul Ford Motor Company Group este disponibila pe www.ford.com.

 

Transferarea la nivel international a informatiilor personale

 

Informatiile dumneavoastra personale vor fi tratate in conformitate cu legislatia aplicabila in Romania in materie de protectie a datelor si pot fi transferate in spatiul economic european („SEE“), precum si in state din afara SEE (inclusiv in SUA, India). Statele in care transferam informatiile dumneavoastra personale pot fi considerate de Comisia Europeana ca neasigurând un nivel adecvat de protectie a informatiilor personale. Astfel, când transferam informatiile dumneavoastra personale in afara SEE, vom institui sisteme de protectie adecvate in conformitate cu obligatiile noastre legale pentru a ne asigura ca datele cu caracter personal sunt protejate in mod adecvat, indiferent de statul in care sunt transferate. Aceste sisteme de protectie pot include obtinerea unor asigurari contractuale de la orice terta parte care are acces la informatiile dumneavoastra personale cu privire la faptul ca aceste date vor fi protejate prin standarde echivalente cu cele care protejeaza datele dumneavoastra cu caracter personal de pe teritoriul SEE. Daca doriti sa aflati mai multe despre modul in care Ford protejeaza informatiile dumneavoastra personale la transferul lor in afara SEE sau pentru a obtine o copie a masurilor de siguranta pe care le aplicam pentru protejarea informatiilor personale la transferul lor, va rugam sa contactati DPeurope@ford.com cumulativ cu crcro@ford.com.

 

Care sunt informatiile personale utilizate

 

Ford colecteaza informatiile dumneavoastra personale când:

- completati formulare sau faceti rezervari (de exemplu, daca rezervati un serviciu sau solicitati un test drive);

- beneficiati de servicii sau achizitionati produse de la un dealer Ford; si

- ne contactati (de exemplu, noi vom pastra o evidenta a informatiilor furnizate de dumneavoastra atunci când ne scrieti sau contactati centrele noastre de servicii pentru clienti);

- folositi produse Ford care sunt dotate cu conectivitate la internet.

 

Când duceti vehiculul la verificare sau reparare, Ford va colecta informatii de diagnosticare cu privire la vehicul si vom pastra evidenta manoperei executate si pieselor furnizate. Explicam mai multe in acest sens intr-o sectiune separata de la finalul prezentei notificari.

 

Informatiile personale pe care le colectam includ:

 

- numele dumneavoastra si datele de contact (cum ar fi adresa, numarul/numerele de telefon si adresa de e-mail) si informatii privind activitatea dumneavoastra sau angajatorul dumneavoastra daca vizitati website-ul in scop comercial;

- informatii cu privire la vehiculul dumneavoastra (inclusiv numarul de identificare al vehiculului („VIN“), modelul, vechimea si kilometrajul, IP-ul autovehiculului/informatii de identificare specifice acelor sisteme ale autovehiculului cu conectivitate la internet);

- produsele si serviciile de care sunteti interesat; sau pe care le-ati achizitionat;

- informatii necesare in scop de finantare, cum ar fi informatii privind plata si/sau detalii relative la finantare.

 

 

In plus si unde legea permite, putem combina informatiile pe care le detinem cu informatiile despre dumneavoastra sau interesele dumneavoastra, situatia social-economica si social-demografica, identificatorii online si datele actuale de contact colectate de terte parti cum ar fi agentii de marketing si din surse publice.

 

Este posibil ca legea sa prevada obligativitatea colectarii anumitor informatii personale. De asemenea, este posibil sa fim obligati sa colectam informatiile dumneavoastra personale in baza unei relatii contractuale cu dumneavoastra care poate naste obligatii in sarcina noastra inclusiv in perioada post-contractuala. Nefurnizarea acestor informatii poate impiedica sau intârzia indeplinirea acestor obligatii, cu consecinte nedorite.

 

Cum vor fi utilizate informatiile personale

 

Noi utilizam informatiile dumneavoastra personale pe care le colectam pentru:

 

- solutionarea solicitarilor dumneavoastra (de exemplu, pentru furnizarea unor servicii catre dumneavoastra);

- gestionarea si imbunatatirea activitatii noastre si relatiei noastre cu dumneavoastra;

- evaluarea calitatii serviciilor pe care noi si dealerii Ford le furnizeaza si serviciilor pe care le presteaza furnizorii nostri noua sau in numele nostru;

- rezolvarea nelamuririlor dumneavoastra;

- realizarea cercetatorilor;

- a va trimite materiale de marketing conforme cu preferintele dumneavoastra de comunicare, in masura in care v-ati dat consmimtamantul in acest sens; si

- a respecta responsabilitatile noastre legale si de reglementare, pentru a raspunde procedurilor juridice/legale sau solicitarilor de informatii emise de autoritatile de stat sau alte terte parti si pentru a preveni si detecta infractiunile si frauda sau pentru a proteja drepturile dumneavoastra sau ale altor persoane.

 

Pentru informatii suplimentare despre modul in care utilizam informatiile dumneavoastra personale colectate atunci când vehiculul dumneavoastra este verificat sau reparat, va rugam sa consultati sectiunea „Repararea, diagnosticarea si verificarea vehiculului dumneavoastra marca Ford“ din prezenta notificare.

 

Atat societatea comerciala reprezentand dealerul, cat si societatea Ford Romania si alte companii din cadrul Ford Motor Company Group si tertii imputerniciti in mod valabil de catre aceste societati putem combina si, utilizând procese decizionale automate, putem analiza informatiile dumneavoastra personale pentru a va asista cu scopurile prezentate mai sus, si pentru:

 

- a ne ajuta sa intelegem, dezvoltam si imbunatatim produsele, procesele, serviciile si strategiile noastre de marketing;

- a personaliza comunicarile, produsele si serviciile noastre destinate dumneavoastra;

- pastra actualizate informatiile dumneavoastra personale;

- a intelege mai bine clientii; si

- a gestiona si imbunatati relatia comerciala pe care o derulam cu dumneavoastra.

 

Aici putem include, de exemplu, informarea asupra strategiei noastre de distributie, evaluarea eficientei serviciului nostru de marketing si de relatii cu clientii, realizarea analizelor de piata si identificarea produselor sau serviciilor care pot fi de interes pentru dumneavoastra si contactarea dumneavoastra pentru a va anunta despre respectivele produse si servicii.

 

In unele situatii limitate, deciziile automate pe care le luam pot avea un efect juridic sau similar asupra dumneavoastra. Noi vom lua astfel de decizii automate cu privire la dumneavoastra doar când:

- deciziile sunt necesare pentru executarea sau incheierea unui contract cu dumneavoastra;

- deciziile sunt autorizate si necesare prin lege; sau

- ne acordati consimtamântul pentru procesul decizional automat.

 

Ne puteti contacta oricand pentru a solicita informatii suplimentare cu privire la procesul decizional automat si, in unele situatii, puteti obiecta fata de utilizarea procesului decizional automat sau puteti solicita ca o decizie automata sa fie revizuita.

 

Am dori sa ne asiguram ca toate comunicarile pe care vi le trimitem si interactiunile noastre cu dumneavoastra sunt cât de relevante posibil pentru dumneavoastra. Astfel, uneori, noi putem utiliza informatiile despre dumneavoastra pe care le colectam din surse publice si de la terte parti (astfel cum este descris in sectiunea „Ce informatii personale vom utiliza?“ de mai sus) pentru a ne ajuta sa determinam ce produse si servicii Ford v-ar putea interesa. De exemplu, furnizorii de analize si serviciile publicitare pot analiza informatiile colectate din surse online sau din alte surse pentru a ne furniza date demografice si interesele dumneavoastra - cum ar fi deductii despre intervalul de vârsta si tipurile de produse sau servicii care v-ar putea interesa. Apoi, va putem trimite informatii despre respectivele produse si servicii in functie de preferintele dumneavoastra de comunicare si putem utiliza datele de care dispunem cu privire la dumneavoastra pentru a informa centrele noastre de servicii pentru clienti in cazul in care luati legatura cu acestea. De asemenea, putem colabora cu terte parti pentru a va prezenta materiale publicitare personalizate pe platformele de social media sau in masura in care v-ati dat acordul pentru utilizarea modulelor cookie când navigati pe internet/vizitati alte website-uri. Puteti afla cum puteti renunta sa mai primiti materiale de marketing din partea noastra din sectiunea „Drepturile dumneavoastra“ de mai jos.

 

 

Noi pastram informatiile dumneavoastra personale in format identificabil cât timp este necesar in mod rezonabil pentru indeplinirea scopurilor pentru care datele au fost colectate si, dupa cum este necesar, pentru respectarea obligatiilor noastre legale si de reglementare. in general, aceasta inseamna pastrarea informatiilor dumneavoastra personale atâta timp cât una din urmatoarele situatii se aplica:

 

  • informatiile dumneavoastra personale sunt necesare in mod rezonabil pentru a va furniza serviciile solicitate;
  • informatiile dumneavoastra personale sunt necesare in mod rezonabil pentru a proteja si apara drepturile noastre sau proprietatea noastra (aceasta se face, de obicei, pe durata de timp relevanta cu limitare legala); sau
  • legile sau regulamentele aplicabile prevad obligatia de a pastra informatiile dumneavoastra personale.

 

 

Temeiurile legale care vor justifica utilizarea informatiilor personale

 

Exista diferite temeiuri legale pe care ne bazam in utilizarea informatiilor personale si vom colecta si utiliza datele dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele situatii:

 

  • in cazul in care utilizarea de catre noi a informatiilor dumneavoastra personale este necesara pentru executarea unui contract sau a unor contracte la care dumneavoastra sunteti parte sau pentru a lua masurile pe care le-ati solicitat pentru semnarea unui contract, inclusiv obligatii legale pe care le avem atat noi cat si vanzatorul produselor Ford ulterior prestarii obiectului contractului (exemplu: in cadrul procedurii de recall). Aceste contracte pot include conditii in care dumneavoastra va inscrieti la un concurs sau acordurile pe care le incheiati pentru produse de service, de exemplu;
  • in cazul in care utilizarea de catre noi a informatiilor dumneavoastra personale se incadreaza in interesele noastre (Dealer, Ford Romania, Ford Motor Company group si terte parti contractate cu respectarea legislatiei in vigoare) legitime sau cele ale organizatiei cu care am impartasit datele dumneavoastra cu caracter personal, asigurându-ne ca aceste date si drepturile dumneavoastra aferente acestor informatii sunt protejate. De exemplu, ne putem baza pe acest temei legal daca noi si/sau companiile din cadrul grupului Ford Motor Company utilizeaza datele dumneavoastra cu caracter personal pentru: a intelege si imbunatati produsele, serviciile si/sau strategiile de activitate sau marketing ale noastre (sau ale lor); in scopuri de cercetare; pentru gestionarea si imbunatatirea relatiei noastre cu dumneavoastra si in scopuri administrative; pentru a ne ajuta sa stabilim ce informatii, produse si servicii sunt furnizate si utilizate in conformitate cu legea si termenii si conditiile care se aplica acestora; si in cazul in care este necesar sa protejam sau aparam drepturile si proprietatea noastra sau a altor persoane, sau sa detectam, prevenim sau sa rezolvam in alt mod problemele de frauda, securitate, siguranta sau confidentialitate;
  • in cazul in care consideram ca este necesar sa utilizam informatiile dumneavoastra personale pentru a respecta obligatii legale sau de reglementare;
  • in situatii limitate când consideram ca este necesar sa protejam siguranta cuiva sau interesele esentiale;
  • in anumite situatii când poate fi necesar sa utilizam informatiile personale in scopuri care sunt in interesul public; si
  • in cazul in care avem consimtamântul dumneavoastra. Ne vom baza pe consimtamântul dumneavoastra, de exemplu, pentru utilizarea informatiilor personale in vederea trimiterii unor materiale de marketing prin e-mail sau mesaje text. in situatia in care ne bazam pe aprobarea dumneavoastra pentru a utiliza datele cu caracter personal, atunci aveti dreptul sa retrageti respectivul consimtamânt oricând. Pentru detalii suplimentare, va rugam sa consultati sectiunea „Drepturile dumneavoastra“ din prezenta notificare.

 

 

Drepturile dumneavoastra

 

Aveti dreptul de a afla ce informatii detinem despre dumneavoastra si in ce scopuri le detinem, precum si sa accesati respectivele informatii si sa operati corecturi, daca este cazul. De asemenea, in unele situatii, aveti dreptul de a obiecta la utilizarea de catre noi a informatiilor dumneavoastra personale sau de a solicita ca informatiile personale sa va fie furnizate intr-un format electronic uzual astfel incât sa le puteti transmite si altor organizatii (situatie cunoscuta in mod curent ca si dreptul la „portabilitatea datelor“).

 

in cazul in care v-ati dat consimtamântul pentru utilizarea de catre noi si/sau Ford a informatiilor personale (va rugam sa consultati sectiunea intitulata „Temeiuri legale care justifica utilizarea de catre noi a informatiilor dumneavoastra personale“ pentru informatii suplimentare), având dreptul sa va retrage acordul acesta oricând.

 

Daca aveti intrebari sau probleme de comunicat in legatura cu utilizarea de catre noi a informatiilor dumneavoastra personale sau daca doriti sa accesati informatiile detinute de Ford despre dumneavoastra sau sa va exercitati alte drepturi aferente prelucrarii cumulative de catre Dealer, Ford Romania/Ford Motor Company Group/terte parti a datelor dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa ne contactati la:

 

Probleme de confidentialitate legate de date cu caracter personal prelucrate de Ford
Soseaua Bucuresti Nord, numarul 10, Cladirea Global City Business Park, O1, Voluntari, Ford Romania SA, Judetul Ilfov, cod postal 077190

Probleme de confidentialitate legate de date cu caracter personal prelucrate de dealershipul Ford

 

  • va rugam consultati documentele relevante furnizate de Tiriac Auto -

 

 

Va rugam sa ne contactati pentru a actualiza sau corecta informatiile dumneavoastra personale daca acestea se modifica sau daca informatiile personale pe care noi le detinem cu privire la dumneavoastra sunt inexacte.

 

Ford a desemnat un functionar responsabil cu protectia datelor. Puteti lua legatura cu ofiterul responsabil cu protectia datelor la DPeurope@ford.com cumulativ cu crcro@ford.com.

 

Dealerul a desemnat un functionar responsabil cu protectia datelor. Puteti lua legatura cu ofiterul responsabil cu protectia datelor din cadrul Tiriac Auto dupa ce in prealabil ati consultant documentele relevante in acest sens furnizate de Tiriac Auto.

 

 

Daca doriti sa depuneti o reclamatie cu privire la modul in care Ford sau dealershipul utilizeaza informatiile dumneavoastra personale, speram ca initial ne veti contacta pe noi sau pe dealer in cel mai scurt timp posibil. Cu toate acestea, puteti depune o reclamatie si la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, aceasta fiind autoritatea care apara drepturile informationale in Romania.

 

Modificari ale prezentei notificari

 

Este posibil sa modificam sau actualizam periodic prezenta notificare. in cazul in care modificam prezenta notificare, va vom anunta schimbarile operate. Daca modificarile vor avea un impact fundamental asupra caracterului prelucrarii sau va afecteaza substantial in alt mod, noi va vom anunta cu suficient timp inainte pentru a avea oportunitatea de a va exercita drepturile privind informatiile dumneavoastra personale (de exemplu, pentru a obiecta fata de prelucrare).

 

Dorim, de asemenea, sa va tinem la curent cu informarea si ofertele Ford despre care ne transmiteti interesul dumneavoastra in acest sens prin completarea Graficului dedicat preferintelor dumneavoastra de marketing.

 

Informatii suplimentare referitoare la repararea, diagnosticarea si verificarea vehiculului dumneavoastra Ford

 

La fabricarea vehiculului dumneavoastra marca Ford acesta a primit un numar unic (numarul de identificare al vehiculului sau „VIN”). in baza VIN putem determina anumite informatii despre vehicul, inclusiv modelul, vechimea, softul utilizat si specificatiile tehnice.

 

Pentru diagnosticarea, analiza, repararea sau verificarea vehiculului dumneavoastra, tehnicienii implicati vot trebui sa obtina VIN-ul si anumite informatii de diagnosticare si informatii despre situatia curenta si istorica a vehiculului (de exemplu, ce versiuni de soft utilizeaza, kilometrajul, etc.).

 

Informatiile vor fi transferate unui sistem rulat si organizat de Ford, astfel incât tehnicienii care lucreaza la vehiculul dumneavoastra sa dispuna de informatii cat mai complete despre reparatiile, mentenanta si diagnosticarea specifice vehiculului (cum ar fi diagramele de cablaj si actualizarile softului vehiculului) si informatii despre orice lucrari din trecut efectuate asupra vehiculului dumneavoastra, pentru a-i asista la diagnosticare, reparare si/sau verificare astfel incât sa poata pastra evidente.

 

Pentru a asigura existenta unei evidente de diagnosticare exhaustive a vehiculului dumneavoastra, informatiile privind lucrarile efectuate asupra vehiculului la verificare sau reparare vor fi corelate cu VIN al vehiculului. Acesta va fi transferat sistemului si stocat astfel incât Ford (sau orice terte parti autorizate de Ford sa utilizeze astfel sistemul) sa poata pune informatiile despre reparatiile sau verificarile din trecut la dispozitia oricarui dealer sau atelier de depanare Ford de oriunde din lume si care trebuie sa va repare sau verifice vehiculul.

 

Informatiile detinute in sistem sunt utilizate de Ford si pentru a permite diagnosticarea, repararea vehiculului, gestionarea si administrarea garantiilor si produselor si serviciilor similare in scopurile de siguranta a produselor, cercetare si dezvoltare si pentru a permite companiei Ford sa isi respecte obligatiile legale.

 

Pe langa transferurile de informatii descrise anterior, Ford poate transmite aceste informatii si:

  • companiilor din grupul de companii Ford in scopuri de cercetare si dezvoltare si analize; si/sau
  • companiilor din cadrul grupului corporatist Ford si/sau tertelor parti in cazul in care Ford considera necesar pentru respectarea unei obligatii legale sau de reglementare sau pentru a proteja in alt mod drepturile companiei Ford, drepturile altor companii din cadrul grupului de companii Ford Motor Company sau drepturile oricarei terte parti.

 

Puteti afla mai multe cu privire la temeiurile legale care justifica utilizarea de catre noi a informatiilor dumneavoastra personale, consultând sectiunea „Temeiurile legale care vor justifica utilizarea informatiilor personale“ de mai sus.

Dat fiind caracterul global al sistemului, informatiile VIN sunt transferate in state din afara spatiului economic european de catre Ford. Puteti afla mai multe despre transferurile internationale ale informatiilor dumneavoastra personale consultând sectiunea „Transferarea la nivel international a informatiilor personale“ de mai sus.

Dat fiind ca aceste informatii sunt sub forma unui jurnal oficial despre vehiculul dumneavoastra, le retinem timp de 20 de ani.

Daca aveti intrebari sau doriti sa accesati informatiile detinute de noi despre VIN in sistem sau sa va exercitati oricare din drepturile de care dispuneti in legatura cu datele cu caracter personal (puteti afla mai multe in acest sens mai sus), va rugam sa contactati Ford la:

 

Probleme de confidentialitate Ford Romania SA
Soseaua Bucuresti Nord, numarul 10, Cladirea Global City Business Park, O1, Voluntari, Ford Romania SA, Judetul Ilfov, cod postal 077190

DPeurope@ford.com cumulativ cu crcro@ford.com

 

Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal de catre societatea Tiriac Auto SRL

Urmatoarea informare este conceputa pentru a va aduce la cunostinta aspectele cu privire la prelucrarea datelor dvs. personale si la drepturile dvs. privind aceasta prelucrare in conformitate cu Regulamentul general 2016/679 privind protectia datelor (“GDPR”) si legislatia nationala in vigoare.

1. Informatii generale

Noi, societatea TIRIAC AUTO SRL, cu sediul social in Bucuresti, B-dul Expozitiei nr. 2, Cladirea C9, sector 1, inregistrata la ORC Bucuresti sub nr. J40/745/2012, avand CUI 11331727, („Societatea“), reprezentam operatorul in conformitate cu GDPR. Datele de contact ale responsabilului Societatii cu protectia datelor sunt e-mail: prelucrare.date@tiriacauto.ro, telefon: 0374.14.14.14.

2. Cand colectam date despre dvs.?

Vom colecta datele dvs. cu caracter personal atunci cand, de exemplu:

• Sunteti clientul/beneficiarul unei activitati comerciale pe care o achizitionam/prestam;

• Cumparati sau utilizati oricare dintre produsele si serviciile noastre;

• Vizitati sau navigati pe site-ul nostru sau alte site-uri ale Grupului TIRIAC;

• Utilizati aplicatia mobila a Tiriac Auto;

• Va inregistrati pentru un anumit produs sau serviciu (exemplu: creare cont utilizator pe Site-ul Tiriac Auto);

• Ne contactati prin diverse canale, sau ne solicitati informatii in legatura cu un produs sau serviciu, inclusiv canalele de comunicare asociate aplicatiilor social mediacum ar fi Facebook, LinkedIn, etc.;

• Ati acordat permisiunea altor societati, cum ar fi partenerii nostri comerciali sau asociatii nostri, precum si unor terti furnizori sau contractanti ai nostri, sa faca schimb de informatii cu noi cu privire la dvs.;

• Va abonati la comunicari de marketing (Neewsletters), alerte sau alte servicii oferite de noi;

• Atunci cand datele dvs. cu caracter personal sunt publice;

• De asemenea, colectam informatii de la anumite organizatii, daca este cazul si in masura in care avem temeiuri legale in acest sens. Acestea includ agentii de prevenire a fraudelor, anuare comerciale, agentii de verificare/control, agentii de calculare a facturii si prestatori servicii contractate;

• Utilizam cookie-uri (fisiere text de mici dimensiuni stocate in browser-ul dvs.) si alte tehnici cum ar fi web beacons (fisiere de tip imagine mici, transparente utilizate pentru a urmari miscarile dvs. pe site-ul nostru). Pentru detalii suplimentare in acest sens si in legatura cu modul de a opta pentru renuntarea la acestea, va rugam sa consultati sectiunea Cookie-uri pe site-ul nostru www.tiriacauto.ro.

3. Scopul prelucrarii

Societatea prelucreaza datele dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

• in scopul asigurarii unei interactiuni si stabilirea unei relatii cu dvs. atunci cand avem o relatie contractuala sau un interes legitim;

• furnizarii de produse / prestarii de servicii din domeniul auto (produse: vehicule, piese si accesorii auto; servicii: reparatii, mentenanta, garantie, evaluare auto, test drive, service ITP, asistenta rutiera); 

• in vederea indeplinirii obligatiilor legale ale Societatii;

• in scopul urmaririi intereselor legitime ale Societatii;

• in urmatoarele scopuri, toate vizand domeniul auto, in masura in care ati fost de acord cu fiecare dintre ele:

• Furnizarea de informatii cu privire la oferte comerciale;

• Furnizarea de informatii cu privire la test drive-uri;

• Furnizarea de informatii cu privire la evenimentele Societatii;

• Furnizarea de informatii de asistenta a nevoilor legate de autovehicul (mentenanta, asistenta rutiera, garantii, asigurari, ITP);

• Participarea la sondaje de opinie cu privire la produsele si serviciile Societatii referitor la gradul de multumire a clientilor.

4. Categoriile de prelucrate

In TIRIAC AUTO SRL sunt prelucrate urmatoarele categorii de date:

• Numele, codul numeric personal, data nasterii, documentul de identitate, functia, adresa, e-mailul, numerele de telefon fix si/sau mobil, numarul de fax, marca si modelul masinii achizitionare, Nr. VIN, si orce alte date referitoare la autovehiculele detinute si reparate la noi, sau achizitionate;

• Date si copii aferente persmisul dvs. de conducere in cazul in care ati efectuat un test drive cu unul din autovehiculele noastre;

• Contactul dvs. cu noi, cum ar fi o nota sau inregistrarea unui apel pe care l-ati facut catre unul dintre centrele noastre de contact, un serviciu de Relatii cu Clientii, un e-mail sau o scrisoare transmise sau alte evidente ale unui contact cu noi;

• Informatii privind contul dvs., cum ar fi datele platilor datorate sau primite, abonamentele pe care le utilizati, numerele de cont sau alte informatii in legatura cu contul dvs. sau care sunt incluse in portalul nostru de gestionare a relatiei comerciale cu fiecare client;

• Informatii privind legitimitatea accesului – vom colecta parole, indicii si informatii de securitate similare utilizate pentru autentificare si accesul la conturi si servicii (pentru conturile on-line deschise de fiecare client pe web-site-ul companiei noastre);

• Preferintele dvs. pentru anumite produse, servicii si stil de viata atunci cand ne spuneti care sunt acestea sau atunci cand presupunem care sunt, in baza modului in care utilizati produsele si serviciile TIRIAC AUTO;

• Preferintele in materie de marketing.

• Istoricul dvs. de navigare. Daca ne-ati dat permisiunea, TIRIAC AUTO colecteaza categoriile de site-uri web pe care ati navigat de pe mobilul, dispozitivul sau PC-ul propriu, de exemplu sport, muzica sau stiri. Cu toate acestea, nu avem un istoric al site-urilor pe care navigati, acesta fiind limitat la o scurta perioada de timp pentru a permite efectuarea conexiunii. Utilizam aceste informatii privind interesele pentru a va trimite oferte de marketing personalizate sau pentru a va arata reclame personalizate. Puteti sa renuntati la reclame conform sectiunii Cookie-uri pe site-ul nostru www.tiriacauto.ro sau, in cazul marketingului, prin intermediul sectiunii Setari privind Protectia Datelor;

• Informatiile pe care le obtinem din alte surse, cum ar fi autoritati publice sau private, agentii de prevenire a fraudelor, precum si de alti furnizori de date. Acestea includ date demografice, date referitoare la interese, precum si comportamentul la navigarea online;

• Pentru imbunatatirea serviciilor oferite, convorbirea cu consultantii nostri ar putea fi inregistrata si transcrisa in format text. Daca sunteti de acord sa autorizati inregistrarea si transcrierea, continuati apelul cu consultantii nostri. In cazul in care nu doriti acest lucru, va rugam sa inchideti apelul si sa ne contactati prin celelalte mijloace de comunicare astfel cum sunt prezentate in prezentul document;

• Pentru programul de loialitate constand in oferirea unor avantaje, reduceri, discounturi pentru recompensarea fidelitatii clientului.

• Nivelul serviciilor care vi se presteaza – de exemplu, probleme operationale si alte evenimente care pot afecta serviciile noastre;

• Raspunsurile la invitatii si confirmarile de participare la evenimente.

Datele personale pe care le prelucram sunt, in principal, datele tale de identificare, tranzactionale, financiare, demografice, de localizare sau alte date personale pe care le colectam direct de la dumneavoastra sau din alte surse atunci cand deveniti clientul nostru, sau cand folositi produsele sau serviciile noastre. Datele cu caracter personal sensibile dezvaluie originea dumneavoastra rasiala si etnica, opiniile politice, convingerile religioase si filozofice, afilierea sindicala, datele genetice, datele biometrice, datele referitoare la sanatate sau datele referitoare la viata sau orientarea sexuala. TIRIAC AUTO nu colecteaza de la dumneavoastra in mod intentionat date cu caracter personal sensibile pentru a le stoca. Intentia TIRIAC AUTO nu este de a prelucra acest tip de date decat daca ne furnizati in mod explicit date cu caracter personal sensibile (de exemplu, cerinte specifice referitoare la afilierea sindicala sau datele biometrice, in situatiile in care sunteti angajatii nostri).

5. Temeiul juridic al prelucrarii

• Baza legala pentru colectarea si procesarea datelor dumneavoastra pentru fiecare din scopurile mentionate mai sus este:

• Contractul de furnizare sau prestari servicii la care dumneavoastra sunteti parte sau cererea dumneavoastra inainte de incheierea unui contract;

• Interesele comerciale legitime ale Societatii, de exemplu, prevenirea fraudelor, mentinerea securitatii serviciilor noastre, marketing direct si imbunatatirea serviciilor noastre. Ori de cate ori ne bazam pe acest temei juridic pentru a prelucra datele dvs., evaluam interesele noastre comerciale pentru a ne asigura ca acestea nu prevaleaza asupra drepturilor dvs. In plus, in unele cazuri aveti dreptul de a va opune acestei prelucrari. Interesul legitim al Societatii pentru a ne permite exercitarea drepturilor prevazute de lege in favoarea noastra, pentru a actiona in justitie contra oricerei activitati ilegale sau care prejudiciaza Societatea;

• Conformarea cu o cerinta legala imperativa, de exemplu, cerinte contabile si fiscale, care fac obiectul unor politici interne stricte (cum ar fi perioadele de pastrare), proceduri si dreptul dvs. de a restrictiona utilizarea datelor proprii, care controleaza obiectul serviciilor noastre ce vor fi prestate;

• In plus, in masura in care ati fost de acord, consimtamantul dumneavoastra. Prelucrarea datelor cu caracter personal in baza consimtamantului reprezinta un scop aditional prelucrarii datelor personale in vederea executarii contractului la care sunteti parte si nu conditioneaza furnizarea/prestarea serviciilor contractuale;

• Prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public.

6. Categoriile de destinatari catre care se pot divulga datele personale colectate:

Pentru a atinge scopurile mai sus prevazute, utilizam urmatoarele categorii de furnizori de produse si servicii/ imputerniciti:

• furnizorii implicati in mod direct/indirect in furnizarea produselor si prestarea serviciilor din domeniul auto (importatorii de autovehicule, producatorii de autovehicule in vederea acordarii garantiei si instintarii privind defectiunile aparute, furnizorii/producatorii de piese auto daca e cazul, prestatorii de servicii de asistenta rutiera, prestatorii de servicii de garantie extinsa, prestatorii de servicii de tip call center);

• autoritatile statului (inclusiv autoritati fiscale);

• contabili, auditori, experti judiciari, avocati sau alti asemenea consilieri externi ai Societatii sau catre terte persoane care furnizeaza produse si servicii companiei (furnizorii de servicii de paza, de sisteme IT, consultanti financiari);

• furnizorii Societatii implicati in mod direct/indirect in procesul de marketing si promovare.

7. Datele colectate in mod automat

Cand vizitati Site-ul sau utilizati aplicatia mobila, noi colectam date in mod automat prin browserul sau dispozitivul dvs., prin utilizarea cookie-urilor si a tehnologiilor similare. Va rugam sa consultati Politica de utilizare Cookies pentru informatii suplimentare cu privire la aceste practici https://www.tiriacauto.ro/ro/cookie-policy .

8. Controalele de marketing

Daca nu mai doriti sa primiti comunicari de marketing de la noi (Newsletters), actualizati-va preferintele in profilul sau contul dvs., sau accesati sectiunea de „Unsubscribe”. Daca renuntati la primirea comunicarilor de marketing de la noi, este posibil sa va trimitem in continuare mesaje legate de comenzile dvs., sau alte mesaje legate de administrarea contului de utilizator sau actualizarea politicilor noastre , la care nu puteti renunta, atat timp cat aveti un cont de utilizator activ sau un contract/comanda in desfasurare cu noi.

9. Perioada de pastrare

Vom pastra datele dvs. personale atat timp cat este necesar, sau permis avand in vedere scopul (scopurilor) pentru care au fost obtinute si in conformitate cu cele prezentate in aceasta Nota de informare. Criteriile utilizate pentru a determina duratele perioadelor de pastrare includ:

• durata de timp in care avem o relatie in desfasurare cu dvs;

• perioada de timp necesara executarii obligatiilor si drepturilor asumate contractual, respectiv pentru o perioada egala cu perioada stabilita de cerintele legale de pastrare a informatiilor aplicabile in domeniul auto, al legislatiei fiscale/financiare, al altor legi, reglementari si/sau altor prevederi specifice normelor aplicabile in sectorul auto;

• daca exista o obligatie legala sub a carei incidenta cadem;

• daca pastrarea este recomandabila in lumina pozitiei noastre juridice (precum punerea in aplicare a Termenilor si conditiilor, termenelor de prescriptie aplicabile, a litigiilor sau a investigatiilor de reglementare). Cand nu mai avem nevoie de datele dvs. personale, le vom sterge sau le vom distruge in siguranta. Vom analiza, de asemenea, daca si cum putem minimiza in timp datele personale pe care le folosim si daca putem anonimiza datele dvs. personale astfel incat sa nu mai mai poata fi asociate cu dvs. sau sa va identifice, caz in care putem utiliza aceste informatii fara alta instiintare in plus.

10. Transferul catre terte tari si masuri de siguranta

In functie de locatiile in care se afla serverele Tiriac Auto sau ale imputernicitilor sai, pe care vor fi stocate datele sau in functie de locul in care se afla anumiti destinatari ai datelor, datele personale ar putea fi transferate, dupa caz, in alte state membre ale Uniunii Europene, respectiv ale Spatiului Economic European. Cu exceptia cazului in care legea impune expres altfel sau a cazului in care este strict necesar pentru indeplinirea de catre Tiriac Auto a contractului, respectiv a obligatiilor asumate, nu vom transfera datele cu caracter personal in afara Spatiului Economic European. In ipoteza in care Tiriac Auto, in vederea executarii contractului si a obligatiilor asumate, trebuie sa transfere date in terte tari, vom transfera numai acele date personale strict necesare in vederea executarii contractului si/sau obligatiilor asumate In alte situatii decat cele mentionate mai sus, daca, cu titlu exceptional, in vederea executarii unui contract cu un tert si/sau a unor obligatii asumate fata de terti, Tiriac Auto efectueaza, din proprie initiativa sau la initiativa unui tert, un transfer de date cu caracter personal ce va priveste, intr-un stat tert, masuri de protectie determinate vor fi implementate in situatia unui astfel de transfer, iar persoanele vizate vor fi notificate in consecinta.

11. Servicii terta parte

Aceasta Nota de informare nu abordeaza, si noi nu suntem responsabili pentru, practicile de colectare, utilizare, dezvaluire sau de securitate, sau alte practici, ale oricarei terte parti, inclusiv orice terta parte care ruleaza un serviciu la care Site-ul nostru furnizeaza link-uri. Includerea unui link ]n cadrul Site-ului nostru nu implica faptul ca noi aprobam serviciul catre care directioneaza link-ul.

12. Utilizarea de catre minori

Site-ul, aplicatia mobila si serviciilor noastre nu sunt directionate pentru persoane cu o varsta de mai putin de saisprezece (16) ani, si noi nu colectam cu buna stiinta Date personale de la astfel de persoane. Daca varsta dvs. este sub varsta relevanta pentru consimtamant in jurisdictia dvs., veti avea nevoie de permisiunea parintelui sau a tutorelui dvs. legal pentru a utiliza Site-ul si serviciile noastre. Va rugam sa va consultati cu parintele sau tutorele dvs. legal inainte de a utiliza Site-ul sau serviciile noastre. Daca ne furnizati date cu caracter personal ale persoanelor cu varsta sub saisprezece (16) ani, declarati ca aveti autoritatea corespunzatoare pentru a face acest lucru si ca puteti demonstra la cererea companiei aceasta autoritate.

13. Modificari aduse

Notei de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal Nota noastra de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal se poate schimba din cand in cand si orice modificare a declaratiei va fi comunicata prin intermediul unui e-mail sau al unui anunt pe site-ul nostru. Mailul il veti primi atat timp cat sunteti inregistrati in bazele noastre de date cu o adresa de email.

14. Securitatea datelor cu caracter personal

Respectam proceduri stricte de securitate privind stocarea si dezvaluirea datelor dvs. personale ai le protejam-o impotriva pierderii, distrugerii sau deteriorarii accidentale. Putem divulga informatiile dvs. unor terte parti de incredere pentru scopurile stabilite in aceasta Nota de informare. Solicitam tuturor partilor terte sa dispuna de masuri tehnice si operationale adecvate de securitate pentru a va proteja datele personale, in conformitate cu legislatia UE privind normele de protectie a datelor.

15. Drepturile dumneavoastra

Regulamentul confera persoanelor carora li se prelucreaza date personale o serie de drepturi. Astfel, pe langa drepturile existente in prezent, regasim si dreptul la portabilitatea datelor si pe cel de stergere a datelor. Pe scurt, drepturile pe care le aveti:

• Dreptul de a retrage oricand un consimtamant dat in vederea opririi unei prelucrari a datelor care se bazeaza pe consimtamantul dvs. Retragerea nu va afecta legalitatea prelucrarii pe baza consimtamantului acordat inainte de retragere, pentru executarea unui contract, in vederea indeplinirii unei obligatii legale sau in scopul urmaririi intereselor noastre legitime.

• Dreptul de acces - inseamna ca aveti dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram sau nu datele cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, aveti acces la datele respective si la informatiile privind modalitatea in care sunt prelucrate aceste date.

• Dreptul la portabilitatea datelor - se refera la dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent de catre noi si care poate fi citit automat, dar si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

• Dreptul la opozitie - vizeaza dreptul dumneavoastra de a va opune prelucrarii datelor personale atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al operatorului. Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct sau prelucrari efectuate in baza consimtamantului expres, aveti dreptul de a va opune prelucrarii in orice moment.

• Dreptul la rectificare - se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.

• Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) - inseamna ca aveti dreptul de a solicita stergerea datelor cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; va retrageti consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; va opuneti prelucrarii si nu exista alte motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale.

• Dreptul la restrictionarea prelucrarii - poate fi exercitat in cazul in care persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada necesara verificarii corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar dumneavoastra va opuneti stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea; in cazul in care Tiriac Auto nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; in cazul in care persoana s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei respective.

• Dreptul de a depune o plangere – poate fi exervitat in cazul in care considerati ca drepturile de care beneficiati in calitate de persoana vizata au fost incalcate. Va puteti adresa oricand, cu o plangere sau sesizare in acest sens, Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cu sediul in B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania (fax: +40 318 059 602, email: anspdcp@dataprotection.ro). De asemenea, puteti introduce o actiune in justitie, pe rolul instantelor judecatoresti competente.

Pentru exercitarea acestor drepturi, precum si pentru orice intrebari suplimentare cu privire la aceasta informare sau in legatura cu utilizarea de catre Societate a datelor personale, va rugam sa contactati ofiterul nostru pentru protectia datelor, alegand oricare din modalitatile de comunicare descrise mai jos. Ne puteti contacta:

• Prin email - la adresa: prelucrare.date@tiriacauto.ro; sau

• Personal sau printr-o cerere trimisa prin posta - la Sediul Societatii (la adresa mentionata la pct. 1); sau

• Telefonic - la numarul: 0374.14.14.14 Detalii suplimentare precum si eventuale actualizari ale acestei informari privind protectia datelor dumneavoastra – puteti gasiti pe pagina web a Societatii – sectiunea Protectia Datelor.

 

Modifica preferintele de comunicare cu Tiriac Auto

 

Te asteptăm în noua locaţie
Ford Tiriac Auto!

Șoseaua București-Ploiești nr. 42-44

Noul Sediu Țiriac Auto